Grilterapie

Vepřový šašlik

vepřový šašlik

Vysoký a prorostlý vepřový bůček oddělíme od kosti a kůže. Poté ho dáme do mrazáku nachladit (lépe se pak krájí na tenké plátky).

 
vepřový šašlik

Chlazený bůček nakrájíme na co nejtenčí plátky o velikosti cca 5x5 cm.

 
vepřový šašlik

Připravíme si tyčky na napichování.

 
vepřový šašlik

Napícháme plátky bůčku na tyčky a připravíme si grilovací koření.

 
vepřový šašlik

Poté dáme na rozžhavené grilovací uhlí. Pozor - bez koření!

 
vepřový šašlik

Pozvolna grilujeme a otáčíme, až se bůček zatáhne a zbarví se do bíla až zlatova ze všech stran.

 
vepřový šašlik

Posypeme grilovacím kořením a postupně otáčíme, až je okořeněný ze všech stran.

 
vepřový šašlik

Grilujeme, až je bůček krásně opečený do hněda.

 
vepřový šašlik

Podáváme s pečivem, hořčicí a prolisovaným česnekem.

 

Grilovaná vepřová žebírka

grilovaná vepřová žebírka

Připravíme si syrová vepřová žebra a grilovací koření.

 
grilovaná vepřová žebírka

Maso posypeme grilovacím kořením a dáme do ledničky odležet min. na 2 hodiny.

 
grilovaná vepřová žebírka

Pak jednoduše ogrilujeme na grilovacím uhlí. Podáváme s pečivem, hořčicí, česnekem nebo křenem.

 

Králík na jehle

králík na jehle

Králíka rozmrazíme a vykostíme.

 
králík na jehle

Připravíme vykostěného králíka, sůl, česnek (celou paličku), olej, kari koření, sladkou papriku, grilovací koření a anglickou slaninu. Přiměřené množství koření smícháme s olejem a vetřeme do masa.

 
králík na jehle

Necháme marinovat alespoň dvě hodiny v ledničce.

 
králík na jehle

Postupně napícháme maso a anglickou na předem připravené tyčky.

 
králík na jehle

Grilujeme s postupným otáčením na grilovacím uhlí nebo popelu za dřeva.

 
vepřový šašlik

Podáváme s pečivem a hořčicí.

 

Uzená vepřová žebra a bok

uzená vepřová žebra a bok

Uzená žebra, bok, krkovičku, plecko nebo kýtu rozdělíme na menší kousky tak, aby se vešly do hrnce a zalijeme studenou vodou.

 
uzená vepřová žebra a bok

Vodu přivedeme do varu, snížíme teplotu vařiče na nejnižší stupeň a pozvolna vaříme, než maso změkne (cca 45 minut dle velikosti). Pozor, maso se nesmí převařit, aby se neoddělilo od kosti!

 
uzená vepřová žebra a bok

Ještě teplé pověsíme do rozehřáté udírny a udíme dle chuti (okolo 40ti minut). Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem a zapíjíme pivem ;-)

 

Kuřecí křídla na grilu

kuřecí křídla na grilu

Připravíme si kuřecí křídla, stehna nebo čtvrtky, olej a grilovací koření.

 
kuřecí křídla na grilu

Smícháme olej, grilovací koření a maso a dáme alespoň na dvě hodiny marinovat do lednice.

 
kuřecí křídla na grilu

Grilujeme na rozehřátém grilovacím uhlí a postupně otáčíme.

 

Uzená makrela

uzená makrela

Makrely vykucháme, omyjeme, nasolíme a necháme 20 minut odležet.

 
uzená makrela

Předehřejeme udírnu na 80-90°C, zavěsíme makrely a necháme klesnout teplotu na 70°C.

 
uzená makrela

Udíme pozvolna při 60-80°C cca 2–3 hodiny, podle velikosti makrel.

 

Uzený kapr

uzený kapr

Kapra vykucháme, omyjeme, uřežeme hlavu a ploutev, odstraníme šupiny, rozpůlíme a nasolíme. Necháme odležet cca 20 minut.

 
uzený kapr

Předehřejeme udírnu na 80-90°C, zavěsíme kapry a necháme klesnout teplotu na 70°C.

 
uzený kapr

Udíme pozvolna při 60-80°C cca 4 hodiny.

 

Uzené kuře

uzené kuře

Kuřata očistíme, omyjeme a nasolíme a necháme je cca 2 hodiny v chladnu odležet.

 
uzené kuře

Kuřata udíme pozvolna při cca 60-80°C cca 4-6 hodin, podle velikosti kuřat.

 
uzené kuře

Předehřejeme udírnu na 80-90°C, pak zavěsíme kuřata a necháme klesnout teplotu na 70°C.

 
<< Zpět na stránku Vybavení chalupy
 

Nabídka aktivit

V blízkém okolí naleznete širokou škálu rekreačních a volnočasových aktivit.

Turistika
Jízda na kole
Lyžování
Koupání
Jízda na koni
Rybaření
 

Rychlý kontakt

Máte-li zájem o rezervaci pobytu nebo jakýkoliv dotaz, neváhejte nás kontaktovat.

 
Chalupa Jeseníky
Jindřichov 15
788 23  okres Šumperk
 
telefon:   +420 608 878 915
e-mail:   info@chalupa-jindrichov.cz
 
kontakt
Novinky

Myslíme na Vaše pohodlí

  20.11.2012

Vytvořili jsme pro Vás pohodlný jídelní kout, aby bylo stolování ještě pohodlnější. K dipozici je také dětská jídelní stolička pro Vaše ratolesti. Komfort doplňuje nová velká LCD televize na zdi.

 

Koupelna, sauna a WiFi připojení

  17.10.2011

V průběhu tohoto týdne budou dokončeny stavební úpravy, které zvýší komfort ubytování přidáním druhého sociálního zařízení (umyvadlo, sprcha a WC). Do konce října bude k dispozici také nová sauna pro 5 osob a WiFi připojení k internetu.

 

Kniha návštěv

  9.8.2011

Abyste mohli vyjádřit Vaše zážitky, zkušenosti a názory s pobytem na chalupě Jindřichov, publikovali jsme stránku Kniha návštěv, kde se můžete o vše podělit s ostatními.

 
 
© webdesign econtrol.cz 2024
 
Vyberte si z naší nabídky
Roubenka Jindřichov
Nepřehlédněte možnost rekreačního pobytu
také v naší Roubence Jindřichov!