Grilterapie
Vepřový šašlik
Vysoký a prorostlý vepřový bůček oddělíme od kosti a kůže. Poté ho dáme do mrazáku nachladit (lépe se pak krájí na tenké plátky).
Chlazený bůček nakrájíme na co nejtenčí plátky o velikosti cca 5x5 cm.
Připravíme si tyčky na napichování.
Napícháme plátky bůčku na tyčky a připravíme si grilovací koření.
Poté dáme na rozžhavené grilovací uhlí. Pozor - bez koření!
Pozvolna grilujeme a otáčíme, až se bůček zatáhne a zbarví se do bíla až zlatova ze všech stran.
Posypeme grilovacím kořením a postupně otáčíme, až je okořeněný ze všech stran.
Grilujeme, až je bůček krásně opečený do hněda.
Podáváme s pečivem, hořčicí a prolisovaným česnekem.
Grilovaná vepřová žebírka
Připravíme si syrová vepřová žebra a grilovací koření.
Maso posypeme grilovacím kořením a dáme do ledničky odležet min. na 2 hodiny.
Pak jednoduše ogrilujeme na grilovacím uhlí. Podáváme s pečivem, hořčicí, česnekem nebo křenem.
Králík na jehle
Králíka rozmrazíme a vykostíme.
Připravíme vykostěného králíka, sůl, česnek (celou paličku), olej, kari koření, sladkou papriku, grilovací koření a anglickou slaninu. Přiměřené množství koření smícháme s olejem a vetřeme do masa.
Necháme marinovat alespoň dvě hodiny v ledničce.
Postupně napícháme maso a anglickou na předem připravené tyčky.
Grilujeme s postupným otáčením na grilovacím uhlí nebo popelu za dřeva.
Podáváme s pečivem a hořčicí.
Uzená vepřová žebra a bok
Uzená žebra, bok, krkovičku, plecko nebo kýtu rozdělíme na menší kousky tak, aby se vešly do hrnce a zalijeme studenou vodou.
Vodu přivedeme do varu, snížíme teplotu vařiče na nejnižší stupeň a pozvolna vaříme, než maso změkne (cca 45 minut dle velikosti). Pozor, maso se nesmí převařit, aby se neoddělilo od kosti!
Ještě teplé pověsíme do rozehřáté udírny a udíme dle chuti (okolo 40ti minut). Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem a zapíjíme pivem ;-)
Kuřecí křídla na grilu
Připravíme si kuřecí křídla, stehna nebo čtvrtky, olej a grilovací koření.
Smícháme olej, grilovací koření a maso a dáme alespoň na dvě hodiny marinovat do lednice.
Grilujeme na rozehřátém grilovacím uhlí a postupně otáčíme.
Uzená makrela
Makrely vykucháme, omyjeme, nasolíme a necháme 20 minut odležet.
Předehřejeme udírnu na 80-90°C, zavěsíme makrely a necháme klesnout teplotu na 70°C.
Udíme pozvolna při 60-80°C cca 2–3 hodiny, podle velikosti makrel.
Uzený kapr
Kapra vykucháme, omyjeme, uřežeme hlavu a ploutev, odstraníme šupiny, rozpůlíme a nasolíme. Necháme odležet cca 20 minut.
Předehřejeme udírnu na 80-90°C, zavěsíme kapry a necháme klesnout teplotu na 70°C.
Udíme pozvolna při 60-80°C cca 4 hodiny.
Uzené kuře
Kuřata očistíme, omyjeme a nasolíme a necháme je cca 2 hodiny v chladnu odležet.
Kuřata udíme pozvolna při cca 60-80°C cca 4-6 hodin, podle velikosti kuřat.
Předehřejeme udírnu na 80-90°C, pak zavěsíme kuřata a necháme klesnout teplotu na 70°C.
Nabídka aktivit
V blízkém okolí naleznete širokou škálu rekreačních a volnočasových aktivit.
Rychlý kontakt
Máte-li zájem o rezervaci pobytu nebo jakýkoliv dotaz, neváhejte nás kontaktovat.
Jindřichov 15
788 23 okres Šumperk
telefon: | +420 608 878 915 |
e-mail: | info@chalupa-jindrichov.cz |
Novinky
Myslíme na Vaše pohodlí
20.11.2012Vytvořili jsme pro Vás pohodlný jídelní kout, aby bylo stolování ještě pohodlnější. K dipozici je také dětská jídelní stolička pro Vaše ratolesti. Komfort doplňuje nová velká LCD televize na zdi.
Koupelna, sauna a WiFi připojení
17.10.2011V průběhu tohoto týdne budou dokončeny stavební úpravy, které zvýší komfort ubytování přidáním druhého sociálního zařízení (umyvadlo, sprcha a WC). Do konce října bude k dispozici také nová sauna pro 5 osob a WiFi připojení k internetu.
Kniha návštěv
9.8.2011Abyste mohli vyjádřit Vaše zážitky, zkušenosti a názory s pobytem na chalupě Jindřichov, publikovali jsme stránku Kniha návštěv, kde se můžete o vše podělit s ostatními.